Редактор: Александър Дечевe-mail: [email protected]Бойко Борисов е сложил Националния щаб за борба с

...
Редактор: Александър Дечевe-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bgБойко Борисов е сложил Националния щаб за борба с
Коментари Харесай

Петър Чолаков: Ако ситуацията с коронавируса бе тръгнала обратно, щяха да си измият ръцете с Мутафчийски. Ананиев е следващата маска

Редактор: Александър Дечев

e-mail: [email protected]

Бойко Борисов е поставил Националния щаб за битка с ковид като " маска " по време на изключителното състояние и чакал да види дали ще го удари вируса или не. Това съобщи в предаването " Лице в лице " по БТВ доцент Петър Чолаков, който е социолог и лекар по политология.

" Както при втория си мандат Борисов използваше Реформаторския блок като един смокинов лист, поставяйки ги на най-критичните браншове, с цел да може след това да си измие ръцете с тях, в случай че нещо се обърка по-късно. Това, което направиха сега, беше доста добре издържано. Пускат напред експертите, като да речем проф. доктор ген. Мутафчийски, и тука залогът беше слединят - Борисов си поставя като маска този щаб начело и чака да види ще го удари ли вируса, няма ли да го удари. Видя се, че маскката работи, хората харесаха метода, по който приказва Мутафчийски, рейтингът му бие този на другите държавни мъже. И тогава, не знам дали забелязахте, Борисов се появи, това е още веднъж чисто медийно мощно, сутринта рано на конференция, до него Мутафчийски, и сподели: " Ако някой се е объркал, ние го сложихме, 20 години сме другари ". Ако обаче бяха нещата се объркали, хората бяха реагирали доста по-критично на тези ограничения, ген. Мутафчийски щеше да стане просто... абе, по-добре човек да не е на неговото място. Щяха да си измият ръцете с него ", счита Чолаков.

" Тази маска не е хвърлена още в кошчето. Опасността за ковид не е предходна. Има и една нова маска - министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев. Това са тези бушони, които са поставени. Те са като пешки, които са издигнати на шахматната дъска, с цел да пазят кралицата или краля. Така че като се върне вируса през есента, нека да не се връща естествено, те могат да бъдат използвани ", съобщи експертът.

 

" Президенът Радев се опитваше да се включи в диалога, само че когато топката е в други играчи, той се трансформира в човек от публиката и по тази причина не съумя да оползотвори обстановката ", счита той.

" Г-н Божков отвръща на удара, медийно. Направи една смешка, която остана за сметка на премиера Борисов, подарявайки му тези акции. Убеден съм, че почитателите на Левски са доста чувствителни за ориста на клуба. Тук интригата е тези усеща да се извърнат към премиера. Не мисля, че в конфликта сред един наедрял предприемач, бил той и Божков, и страната, предприемача, изключително когато е в заточение, има някакъв необикновен късмет за триумф ", сподели той.

" Фантастични са сюжетите, че това можге да насочи гнева на последователите и да доведат нещата даже до предварителни избори. Г-н Борисов е преживявал за положително или за зло много по-турболентни обстановки. Както се споделя, коронавирусът не го порази, дори излезе много по-силен в рейтингов проект. Така че мисля, че тук Васил Божков, въпреки и с прякор Черепа, мъчно ще го изплаши ", добави той.

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз. Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза.

Заглушиш ли последните сериозни гласове на дребното останали публицисти, ще чуеш под прозорците си първите разярени крясъци на улицата, а тя не е въоръжена с тефтерче и микрофон, не задава комфортни въпроси и не чака право на отговор от другата страна. А пътят до улицата е къс.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР